maanantai 10. syyskuuta 2012

Syysmasennusta(ko) taas?

Mikä voi olla sen ihanempaa, kuin syksy, illat kotona kynttilän valossa.. ei kaikkien mielestä...

Tää on taas tätä mun joka syksyistä masennustani, kun mikään ei huvita ja väsyttää vain, en keksi tälle mun olotilalle mitää muuta syytä. Ruoka ei oikein maistu kunnolla ja nytkin viikonloppuna en oikein syöny, kun ei tehny mieli mitään. Lauantainakin söin vain vähän salaattia.
Eilen söin kolmisen kertaa ja niin pieniä annoksia, ettei niistä tulisi edes pikkulintu täyteen. Tuntuu tuo syöminen aivan väkinäiseltä. Ja kun ajatteleekin ruokaa, niin tekee ihan pahaa. No on se näkyny puntariskin kyllä, että se ruoka ei maistu ja niin sen ei saisi olla!

Nyt istun kotona yksikseni ja 31 kynttilää palaa ja missä mun ihanan rentoutunu olo, ei missään, myyty vissiin pikkurahan puuttees jollekkin. Oon tainnu sen sanoa monta miljoonaa kertaa, että mä oon loman tarpees. Miksi nää syksyt on niin vaikeita? Onko joillain muilla näiden syksyjen kans samaa ongelmaa? Vai johtuuko se siitä, että kaikki paska on menneisyydes tapahtunu syksyllä, ja se syksy-kesto-masennus on jääny päälle.

Tässä vasta 23 kynttilää...

Mun tietokone on palasina, kohta lähtee varmaan näyttö irti, mä vihaan mun tukkaa, mulla ei oo sopivan kokoisia vaatteita eikä kenkiä! Kaikki tuntuu olevan huonosti, ainakin tänään. Miekkonen oli tänään aamuvuoros ja lähti vielä 9ksi yövuoroon, että se siitä yhteisestä illasta. Sain mä nyt aikaiseksi tehtyä sille kuitenki ruuan ennenkö lähti ja eväät mukaan töihin. Sain jopa mäkin syötyä edes vähän sitä muusia ja jauhelihapihviä ja kastiketta, mutta yli puolet lensi roskiin. Ei vain jaksanu enää, eikä huvittanu syödä.

Hajoaa se!

Jos vaikka joskus voittais jostakin veikkauksesta edes vähän ylimääräistä rahaa, että pääsis pitämään jonku viikonloppuloman edes kylpylään ja pääsis samalla shoppailemaan ja vaikka parturiinki! Niinku oikeasti, 5-6 vuotta siitä, kun oon ollu sielä parturis edes! Aina joku kaveri tai joku muu laittanu hiukset, värjänny, laittanu pidennykset ym. Mutta, ehkä mun usko parturissa käyntiin loppui siihen, kun:

Nro1. Käskin tasata, lähti 15cm
Nro2. Oon lähteny tukka ihan muun värisenä kotiin kuin oli tarkoitus
Nro3. Leikkaus meni päin p:tä ja ei todellakaan ollu sellainen kuin piti
Nro4. Maksat ittes kipeäksi huonosta tukasta
Nro5. Tukka on haukuttu huonokuntoiseksi ja muutenki moitittu tukkaa (miksi siis parturissa käydään?)
Nro6. Sitten ei edes hyvitetä, kun se tukka ei oo sellainen kuin piti
PLUS: Monen monta muuta syytäkin on, mutta en jaksa luetella kaikkia..

Jos sä ostat kaupasta hiusvärit, niin niillä kyllä tulee aika lailla sen värisen tukka kuin haluat, mutta miksei muka parturin värkeillä niitä saa sitten sen väriseksi kuin haluaa? Eikö ne ookkaa parempia kuin kaupan?
Täytyy sanoa, että onneksi mun lähipiiris on sellaisia ihmisiä, jotka on käteviä käsistään ja tietää just mitä mä haluan (J ja K<3), eikä maksa miljoonia :D

Ai niin, otin huulikorun nyt eilen pois, saa nähdä, koska haluan/laitan sen takaisin sitte :D


Anteeksi nyt kun tuli niin negatiivinen postaus, mutta tälläistä tällä kertaa!-Tiina-

2 kommenttia:

 1. mäkin oon miettinyt tota syysmasennusta. eletään kuitenkin kaamoksessa suurimman osan vuodesta, niin miksi se pimeys masentaa? sehän on meidän pohjoismaalaisten juttu. mutta mulle tulee mieleen se, että syksyllä aina mennään kouluun ja se ehkä on masentanut ala/yläasteella paljon, niin siitä tulee muistoja. ja kaikki ns. kuolee/katoaa syksyllä, niin ei sekään ehkä piristä.
  kanske? :o
  maria y.

  VastaaPoista
 2. Mä en tiedä luokittelisinko tätä omaa väsymystä ihan masennukseksi, mutta samaa ongelmaa on kyllä ollu, ja syksyhän on vasta alussa :/ Ahdistaa koulu, ja kaiken lisäksi tällä hetkellä se on vielä rankempaa kuin viime vuonna, oon käytännössä työpäivän verran ja vähä pidempään joka päivä koululla (vrt. viime vuoteen kun luennot oli 8-12 ja sen jälkeen pääsi yleensä pois). En kyllä valita, on tosi mielenkiintoista ja pääsee tekemään kaikkee, mut sen huomaa sitten ku pääsee kotiin että on ihan poikki eikä jaksa tehdä yhtään mitään! On nytki melkein joka ilta tuo mies tehny ruoan ku ite kuolen sohvalla. Ja mun pitäis vielä jaksaa kuntoilla että saisin tota pelastusrengasta kadotettua edes vähän. Oma vartalo ällöttää tällä hetkellä ihan vitusti.

  Tosta parturijutusta: Ite oon ollu tyytyväinen aina ku oon parturis/kampaajalla käyny, mut ehkä tyydyn vähään. Tosin viime käynnin jälkeen rupesin miettimään että vetiköhän sittenkin liian lyhyeksi, mutta toisaalta itse pyysin, ja tää täyttää kuitenkin ne mun kriteerit (pitää saada kiinni). Hirmu kallista se kyllä on, varsinkin täällä Helsingissä vielä -_- Ei oo kyllä kertaakaan haukuttu huonokuntoiseksi, vaikkakin mulla on tosi ohuet ja herkästi irtoavat hiukset.On vaan tosiaan saattanu mainita että "joo sulla on aika ohuet hiukset, nää kannattais sit varmaan leikata näin". Ja se päähieronta on vaan niin parasta ku käy kampaajalla. (niin ja siis mäki oon käyny sen maks kerran vuodessa aina kampaajalla, kesäsin ku on varaa käydä kesätyörahoilla :D)

  Joo sori hirveestä romaanista :D

  VastaaPoista